понедельник, 15 февраля 2016 г.

O "relatie speciala" cu Multifierbatorul


Cind a venti perioada de intorducere a meniului diversificat pentru bebelus a aparut necesitatea de achiztionare al aparatului de gatit la abur (care mi-l doream mai demult). 

Insa, dupa ce am studiat un pic internetul am descoperit Multifierbatorul, despre care nu stiam nimic.


Abia cind am inceput sa-mi impartasesc entuziasmul  am descoperit ca majoritatea gospodinelor cunoscute au acest instrument de usurare a vietii :) dar din pacate nu-l utilizeaza.

Eu il ador :), mie imi usureaza zi de zi activitatile casnice, si daca ma duc pe o insula pustie, il iau cu mine pe Vitek :)

  1. Este inclusa cartea de retete - nu este neaparat sa respecti intocmai retetele si sa le faci doar pe acele mentionate in carte, dar este usor sa te ghidezi si sa te inveti cum se exploateaza corect multifierbatorul, treptat vin idei diferite de gatit
  2. Optiunea de a mentine mincarea calda pina la 24 ore - sigur eu nu tin mincarea toata ziua calda, ca risc sa alterez produsele, dar cind gatesc pentru amiaza, si Sabrina vine de la scoala dupa masa, mincarea e calda proaspat gatita (tinind cont ca cantina anul acesta nu lucreaza si copilul nu are posibilitatea sa manince  o mincare calda la liceu).
  3. Optiunea de a incalzi mincarea - nu am microdunda,  nu consider ca e sanatoasa, nu am loc pentru ea si am decis ca ma pot descurca fara ea, dar iata ca multifierbator imi este foarte util si in acest caz.
  4. Mai mult de 50 de programe - mincarea nu se arde - este programat, si eu pot fara grija sa-mi alaptez bebelusul fara sa stau cu grija ca mi se va arde mincarea, o programez si se stinge cind finiseaza de gatit, in sfirsit nu mi se arde nici un terci :)
  5. Optiunea de a gati la abur - ideea de baza de la care am pornit - si e minunat, mai intii gatesc carnea 15 minute si apoi adaug si legumele pentru altele 15minute, si totodata mincarea se mentine calda pina vine timpul sa hranesc bebelusul, chiar e minunat, mai ales ca bebe-ul meu nu prea imi ofera timp liber, cu multifierbatorul reusesc multe. 
  6. Posibilitatea de a gati iaurt si brinza - anterior nu acceptam ideea de a gati lactate acasa, acum daca se face atit de usor si imi economiseste timp, prefer sa gatesc acasa brinza si iaurtul deoarece pot controla cantitatea de zahar (adica nu adaug deloc) si grasime si stiu din ce lapte e facut, si cit este de proaspat (uff de-as sti intotdeauna din ce e facut si lapte, ar fi un produs ideal).
  7. Este foarte comoda in exploatare - si usor de curatat.
  8. Are multe programe diferite, inclusiv si prajelile - carnea se primeste foarte socoasa si gustoasa. 
  9. Murdareste minim vesela si bucatarie in jur, deoarece totul se face intr-o cratita, si chiar este foarte comod, cu toate ca poate nu pare la prima vedere. Un pilav il faci cit ai zice peste :)
  10. Posibilitatea de a face copturi, deserturi si piine.

    Unicul dezavantaj pina acum pentru mine este ca am doar o cratita :)


Комментариев нет:

Отправить комментарий