вторник, 29 декабря 2015 г.

Botez Teodor - organizare


Eu sunt categoric contra botezurilor in prima luna de nastere al copilului, este o bataie de joc de mama si copil. In primele luni mama si copilul trebuie sa savureze unul de altul, fara stresuri si emotii negative. Formatul botezurilor noastre nu-mi place deloc.

Femeia este dupa nastere, nu in forma cea mai buna, nu si in dispozitia cea mai buna. Este greu de gasit o haina, care sa corespunda dupa fizicul ei, sa fie comoda pentru a alapta bebelusul, sa fie frumoasa, deosebita etc.... Femeia nu poate savura din plin de veselie deoarece alapteaza (mai ales in cazul meu cind copilul era alaptat peste fiecare ora, asa era cererea) este complicat sa reusesti sa oderi atentie necesara oaspetilor si copilului, fapt ceconsider ca nu este "fair" fata de ea, doar este si a ei sarbatoare. 
Dar cel mai necinstit consider ca chiar copilul trebuie sa savureze din sarbatoarea sa. 

Botezul Sabrinei l-am facut la 6 luni  si a fost incretinata acasa. Cumetria a fost de ziua la 3 ani, si a fost o sarbatoare foarte frumoasa pentru copil, cu animatori, havuz de ciocolata si veselie multa. 

Botezul lui Teodor a aparut ca o dilema. Vroiam sa-l increstinez, dar nu vroiam sa fie o cumetrie plictisitoare si stresanta pentru mama si bebe. Deoarece sotul totusi a insistat s afacem botezul si ca sa nu avem o cheltuiala dubla, eram in cautarea unui format deosebit. 

Ideea a pornit de la un simplu frigarui. Am decis sa anagajam Catering. Alegerea a fost pentru Tratoria, si am ramas foarte multumiti, de organizare, bucate si deservire. A fost perfect deoarece ei au adus mese, scaune, vesela, au amenajat, au gatit bucatele, le-au servit, si ei le-au strins. Si toate la un pret foarte pamitesc.

Apoi urma sa ne apreciem cu amplasarea. Am ales o baza de odihna din Vadul lui Voda, fara bazin, ca sa fie cit mai putine persoane straine (arenda bazei integral nu este logic pentru 30 persoane care nu ramin pe noapte si costisitor). Noi am incercat sa facem botezul cu buget minim.  





Timp de o luna de zile diminetile incepeau cu prognoza meteo. A fost un risc sa facem Botezul la aer liber, ne temeam mult sa nu ne ploaie in farfurii :).
Dupa ce ne-am apreciat cu bucatele, cu amplasarea urma partea de decor. Cum am mentionat mai sus Bugetul petrecerii era minimal, deaceea am hotarit sa ma ocup de decor singura. Asta a fost o aventura, dar mi-a placut enorm. Am cutreierat Pinterest - ul si Aliexpress - ul in lung si in lat. 

Mai greu a fost sa aleg tematica petrecerii. Cind am gasit Ideea Soccer Party in verder si alb, am fost incintata, deoarece sotul meu si prietenii sai sunt fani inraiti al fotbalului, si speram si bebelusului sa-i placa mult fotbalul in viitor. 

1. Invitatiile

  • in tematica petrecirii
  • putin text hazliu
  • o poza ca amintire
  • in format jpeg (trimise pe facebook sau viber)
Eu una nu iubesc cind, stiind cit de scumpe sunt invitatiile, peste un timp sunt nevoita sa le arunc, deoarece nu am nevoie de obiecte inutile in casa, deaceea am optat doar pentru invitatii virtuale. Am avut o neplacere doar cu faptul ca nu toti s-au obosit sa le citeasca :( dar multi nu le citesc si pe cele de hirtie. 


2. Decorul
  • lampioane
Pe www.aliexpress.com am facut comanda de lampioane din hirtie de 3 marimi. Pe site am gasit cele mai ieftine, erau si diferite culori. Eu am cumparat albe, si pe cele mari le-am decorat in minge de fotbal.








  • foto
Am creat un coltisor cu poze, unde am adunat cele mai placute momente. Fiecare invitat si-a ales poza preferata pe care a luat-o ca si amintire. 
Mi-a luat vre-o saptamina ca sa pescuiesc mai multe fete dulci si hazlii ale lui Teo, sa-i prind emotiile intiparite pe fetisoara lui mica si draguta :). 








  • decorul meselor
Piesa cea mai importanta pentru "Candy Bar" a fost terenul de fotbal. Multumiri mari pentru sotul care a depus efort si mi-a facut asa o frumusete. 
Mesele au fost decorate cu diferite tematice, multumiri invitatilor si urari de bine. 


 






Deoarece am evitat pe cit de posibil traditiile, nu am facut nici scaldatoare si nici nu am facut masa mare. Pe masa a fost pregatita o cutie cu plicuri si un carnet pentru urari de bine, a fost la dorinta si discretia fiecaruia. 
Cutia, care se incadra perfect in tematica petrecerii a fost facuta cadou din partea prietenei mele dragi si adusa din Danemarca. 








3. Aperitive, bere, limonade, dulciuri si sushi 
Pentru un format nou al petrecerii, intr-o zi foarte calda la inceput de toamna s-a inscris minunat Green corner Bar :). In timp ce au venit toti oaspetii, invitatii au baut bere rece, s-au infruptat din gustari, copiii au baut limonada proaspata, si cireasa de pe tort au fost sushi. 
Este o oaza de relaxare. Vroiam sa evit pe cit posibil situatia cind invitatii punctuali trebuie mereu sa astepte toti oaspetii insetati si infometati. Am reusit. Invitatii au fost foarte multumiti si relaxati. 
Multumiri companiei care s-a ocupat de catering, ca mi-a oferit mese speciale pentru a servi bauturile. Mesele au fost asaltate de oaspeti care se racoreau cu bere la halba :).












4. Tortul si dulciurile


Am avut dulciuri asortate. Initial nu aveam de gind sa comand torta, dar dupa ce m-am decis cu tematica petrecerii am hotarit ca torta cu mingea de fotbal si insigna echipei preferate este inevetabila. 
Torta si macarons le-am luat de la N1. Comanda mi-au facut exact cum mi-am dorit, exat dupa imagine si mofturile mele, foarte gustoasa si la un pret mult mai convenabil decit alte patiserii. 
De la Tratoria am comandat 2 feluri de dulciuri pentru asortare, iar de la Tortik.md am comandat acadele si checuri in tematica petrecerii. Am ramas multumita in general, insa faptul ca un pic nu au respectat ceintele mele sis-au intirziat cu ora comenzii, putin m-a stresat. Data viitoare voi sti pe ce sa pun accentul cind merg la ei. 
Cert este ca copiii erau entuziasmati, cu atit mai mult ca dulciurile au fost de la bun inceput, si copiii nu le-au asteptat....

























A fost o petrecere foarte frumoasa. Pentru copii am angajat un animator, care i-a distrat foarte bine, Capshunel, la un pret bun. 
Iar cind s- incheiat petrecerea am mers la plaja si am aprins citeva lampioane. 
Sper urarile de bine pentru Teodor sa se implineasca. Iar toate pozele de petrecere le puteti vedea aici





Комментариев нет:

Отправить комментарий