четверг, 21 августа 2014 г.

Magnifique Elada Part III Athens

 Dupa calatoria spectaculoasa pe insula am pornit spre Atena. 
In capitala Greciei am stat doar 2 zile, dar a fost suficient ca sa-mi dau cuvintul sa revin cit de curind. 
In prima dimineata am pornit spre Korinthos - canalul facut artificial pentru a scurta drumul corabiilor pentru ce toti grecii il iubesc mult pe presedintele Venezuelos care a facut acest canal.


 Muntele Lykavithos este unul dintre cele mai inalte puncte din Atena si iti face cunostinta cu orasul in toata splendoarea sa. In virf este o biserica draguta si desigur terase pentru a aadmira privelistea. Midrul Acropoli se inalta in zare.





 In Atena am sarbatorit 6 ani ale comoarei mele. Seara am fost la un restaurant chiar pe malul marii in regiunea Glyfada - unul din raioane mai luxoase. Balux - localul care il recomand cu tot sufletul, dr atentie preturile sunt cam piparate.
 Inghetata e speciala :)
 In Atena oriunde sunt muzee si ruine. E atit de misterios...

 In luna august in Grecia este perioada concediilor si ieftinirilor. Era foarte greu sa rezisti tentatiei si am fost de neoprit. 

Spre orasul Rafina este amplasat un outlet foarte mare cu magazine de brand - McArthur Outlet - este un must visit dupa pararea mea, si la un km distanta este Gradina Zoologica care detine cea mai mare colectie de pasari din Europa. Din pacate noi nu am resuit sa vizitam Gradina Zoologica, dar cumparaturi am facut prea destule :)

 In concluzie, vacanta este de neuitat. Am mincat pe saturate fructe delicioase si sika a devenit fructul meu preferat.

 Este interesant cum la orele 3 de zi nu vezi nici un om, nu circula masinile si autobuzele, nu lucreaza terasele, in orase mai mici ca Atena sigur.

Nu am vazut o mare mai frumoasa, apa mai cristalina si mai blinda decit in Grecia.


 Elada, I love you.

Комментариев нет:

Отправить комментарий